Dodatki

Ustvaril(a) Tara Rožman Barbarič, Spremenjeno Thu, 30 May 2024 ob 08:46 AM od Tara Rožman Barbarič

DODATKI


TA Studio PRO pokriva šest vrst bruto dodatkov.

  1. Izmensko delo – prizna vse ure, ko zaposleni dela v določenem časovnem obdobju (primer: 14:00 – 22:00).
  2. Nočno delo - priznane vse ure, ko zaposleni dela v nočni izmeni.
  3. Nedeljko delo – prizna vse ure, ko zaposleni dela na nedeljo.
  4. Delo na praznik – prizna dodatek za vse ure, ko zaposleni dela na praznik.
  5. Neenakomerno razporejen delovni čas - prizna vse ure za dneve, ko zapolseni dela več kot 5 zaporednih dni; dodatek se prizna za 6. in 7. dan.
  6. Dodatek za demeco - dodatek za neposredno delo z osebamo z duševno in telesno motjo v zdrastvenih zavodih; dodatek se prizna za vse ure, ki so opredeljene kot delo z osebami z z duševno in telesno motjo.
  7. Dodatek za deljen delovni čas - dodatek za čas, ko zaposleni dela v deljenem delovnem času, kar pomeni, da je med njegovim delovnim časom večji premor; dolžina najnižjega premora je nastavljiva. 
  8. Sobotno delo - prizna vse ure, ko zaposleni dela v soboto. 


Nastavitve dodatkov:


KORAK 1: Posamezni dodatek se mora vklopiti za vsako podjetje posebej. Dodatke vklopi sistemski administrator in sicer v Sistemske nastavitve > Dodatki. Pri posameznem dodatku odkljuka Omogočeno. S tem se omogoči, da podjetje upravlja z dodatki v aplikaciji.


Pomembne nastavitve posameznih dodatkov: 

 

Dodatek za izmensko delo: Pri tem dodatku moramo povedati od katere in do katere ure se dodatek obračunava. (Ura od in Ura do).

Dodatek za nočno delo: Pri tem dodatku moramo nastaviti ure od katere do katere se dodatek obračunava (Ura od in Ura do).


Mejni procent: Tukaj določimo mejni procent za obračunavanje dodatka. Mejni procent je delež ur znotraj podatka od – do, glede na vse priznane ure tisti dan, od katerega naprej se obračunava dodatek. Primer: Mejni procent nastavimo na 25%, ure od do pa na 14-22. – Sistem bo priznaval dodatek samo v primeru, ko bo vsaj 25% priznanih ur znotraj obdobja, ko zaposlenemu pripada dodatek.

Primer za izmensko delo: Zaposleni dela od 8:00 – 18:00: Dodatka mu pripada 4 ure (od 14:00 – 18:00), kar je 40 % vseh narejenih ur v tem dnevu, torej mu bo sistem dodatek obračunal. V kolikor bi delal do 15:00, bi to pomenilo 1 uro dodatka oziroma 14% celotnega delovnega časa in mu dodatek ne bi obračunal.


Nastavitve za deljen delovni čas nastavi administrator sistema s strani ponudnika (skrbnik). V primeru, da želite preveriti ali spremeniti nastavitve za deljen delovni čas, se obrnite na vašega skrbika. 


Več o dodatku za deljen delovni čas si preberite tukaj.

 

KORAK 2: Posamezni dodatek moramo vezati na oddelek, kateremu se obračunava ta dodatek. To storimo tako, da pod Nastavitve > Oddelki  izberemo posamezni Oddelek in pod Dodatki odkljukamo željene dodatke.

Informacijo o obračunanih dodatkih dobimo preko Mesečnega zbira za posameznika, v posameznem stolpcu dodatka.
Ali je bil ta članek v pomoč?

To je super!

Hvala za povratne informacije

Žal nismo bili v pomoč

Hvala za povratne informacije

Povejte nam, kako lahko izboljšamo ta članek!

Izberite vsaj enega od razlogov
Obvezno je preverjanje CAPTCHA.

Povratne informacije poslane

Cenimo vaš trud in bomo poskušali popraviti članek